ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 ½ φακελάκι baking powder

2 φλ. σπορέλαια

3 αυγά

Για τη γέμιση:

1 φλ. ζάχαρη

2 κιλά κόκκινα μήλα

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το φλυτζάνι με τη ζάχαρη και όλο το σπορέλαιο.

Τα ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το baking powder.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι μας και τέλος τα αυγά.

Ανακατεύουμε καλά τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη για να συνεχίσουμε με την γέμιση.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη μας.

Αφού πρώτα τα στραγγίξουμε καλά τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε την μισή ζύμη μας.

Έπειτα, ρίχνουμε την γέμιση από πάνω και περνάμε στην τρίτη στρώση, που είναι η υπόλοιπη ζύμη μας.

Αυτή τη φορά, αντί να στρώσουμε την ζύμη με το χέρι, την τρίβουμε με τα δυο μας χέρια για να καλύψει την γέμισή μας.

Ψήνουμε την μηλόπιτά μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς, για μία ώρα στον αέρα.

Την αφαιρούμε μόλις ψηθεί και περιμένουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει την κόβουμε και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε!

Επιμέλεια Κειμένου: Λουκά Μαρία Ναταλία

Comments are closed.