Υλικά:

  • 1 κούπα ρύζι
  • 1 λίτρο ζωμός (της επιλογής μας)
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια (μικρή)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τριμμένη γκούντα ή άλλο κίτρινο τυρί (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό και φροντίζουμε να τον κρατάμε ζεστό.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε τα μανιτάρια ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και το σιγοψήνουμε ώστε να ασπρίσει λίγο.

Έπειτα, ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό (κουτάλα κουτάλα). Μόλις το ρύζι μας απορροφήσει τελείως τον ζωμό συμπληρώνουμε την επόμενη δόση και επαναλαμβάνουμε.

Περίπου σε 10 με 15 λεπτά το ριζότο μας είναι έτοιμο!

Προαιρετικά, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το τηγάνι μας από την εστία της ηλεκτρικής κουζίνας, μπορούμε να προσθέσουμε το τριμμένο τυρί.

Καλή σας απόλαυση!

 

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνη Χριστίνα

Comments are closed.