10 σκέψεις συμπεριφοράς απέναντι στα παιδιά μας!

«Αν συμπεριφερόμασταν με τους παρακάτω δέκα τρόπους στα παιδιά, το μέλλον της ανθρωπότητας θα ήταν σε ασφαλή χέρια.»

Η ανατροφή των παιδιών τη σήμερον ημέρα μπορεί να αποβεί πολύ αγχωτική και δύσκολη, ακόμη και στις καλύτερες στιγμές της. Ωστόσο, γενικότερα πιστεύω ότι θα έπρεπε να εκλαμβάνεται ως τιμή και ευχαρίστηση από όλους τους ενήλικες που είναι σε θέση να επηρεάσουν τα παιδιά με τέτοιον τρόπο, ασχέτως αν κάποιος είναι ένας θείος, γονέας ή οικογενειακός φίλος η δική του ενέργεια και ο τρόπος που αυτοπαρουσιάζεται στα παιδιά θα έχει μια διαρκή επιρροή σε αυτά.

Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να πω ότι πρέπει όλοι οι ενήλικες να ακολουθήσουν μια λίστα, ώστε να έχουν θετική επιρροή στα παιδιά, όμως πιστεύω ότι πολλά σημεία της λίστας θα σας «αγγίξουν» και ελπίζω ότι θα λειτουργήσει απλά ως μια υπενθύμιση ότι τα παιδιά μας είναι το μέλλον και το μέλλον του πλανήτη είναι στο χέρι τους. Οπότε, ο τρόπος με τον οποίο τους συμπεριφερόμαστε και τους φροντίζουμε θα έχει ανάλογο αντίκτυπο σε εμάς και στον πλανήτη.

1. Απολογήσου στο παιδί όταν έχεις κάνει λάθος.

 

2. Μην υποθέτεις ότι είσαι εξυπνότερος από ένα παιδί πολύ απλά επειδή είσαι μεγαλύτερος.

 

3. Ευχαρίστησε τα παιδιά όταν αυτά κάνουν κάτι για εσένα ή για τους άλλους.

 

4. Παραδέξου το όταν έχεις κάνει λάθος και κάντο ανοιχτά προς αυτά.

 

5. Άκου τα παιδιά. Ποτέ μην τα παραμελείς.

 

6. Να είσαι σίγουρος ότι έχεις θέσει όρια αποδεκτής συμπεριφοράς.

 

7. Καθοδήγησε με το παράδειγμά σου.

 

8. Δίδαξε και εφάρμοσε την κατανόηση, την ευγένεια και την αγάπη.

 

9. Εξήγησέ τους ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες, καλές ή κακές.

 

10. Απόλαυσε να τα παρακολουθείς και να τα μεγαλώνεις. Αποτελεί μεγάλη απόλαυση το προνόμιο και η ευθύνη του να καθοδηγείς και να διαμορφώνεις τα παιδιά σε υπεύθυνους ενηλίκους.

 

Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι αυτή η λίστα δεν προσπαθεί σε καμία περίπτωση να ασκήσει κριτική ή να αμφισβητήσει τις ικανότητες σας ως προς τον ρόλο του προτύπου στα παιδιά σας. Ελπίζω η λίστα να σας άρεσε και να συμφωνείτε μαζί της. Αν ναι, παρακαλώ να την αναδημοσιεύσετε με την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει ως υπενθύμιση και σε άλλους εκεί έξω.

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη,

Ο συγγραφέας του άρθρου

Kash Khan – EIC founder

Το άρθρο αποτελεί μετάφραση του πρωτοτύπου από την πηγή: https://educateinspirechange.org/health/if-we-behave-in-these-10-ways-towards-children-the-future-of-humanity-will-be-in-safe-hands/?fbclid=IwAR0f7ewLIKk57vX5HoH8z_PWpRaUIHMuoJMKS64t89ff1AUNyoydxN8Em5w

Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2019 από το Educate Inspire change

 

Μετάφραση & Επιμέλεια Κειμένου: Πυλωρίδου Χαρά

Comments are closed.