Υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουτάλια της σούπας λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, χωρίς σβώλους.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέτριας διάστασης στο μάτι να ζεσταθεί χωρίς βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Με μια κουτάλα ρίχνουμε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι. Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη, θα ξεκολλάει από μόνη της. Την γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί και από εκεί.
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
  • Μόλις είναι έτοιμες οι κρέπες μας, τις σερβίρουμε είτε γλυκές, είτε αλμυρές με υλικά της αρεσκείας μας. 

 

Καλή μας όρεξη!

 

Επιμέλεια Κειμένου: Λουκά Μαρία Ναταλία

Comments are closed.