
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ κούπα γάλα
- 2 αυγά
- 3 κουτάλια της σούπας λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, χωρίς σβώλους.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέτριας διάστασης στο μάτι να ζεσταθεί χωρίς βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Με μια κουτάλα ρίχνουμε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι. Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη, θα ξεκολλάει από μόνη της. Την γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί και από εκεί.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
- Μόλις είναι έτοιμες οι κρέπες μας, τις σερβίρουμε είτε γλυκές, είτε αλμυρές με υλικά της αρεσκείας μας.
Καλή μας όρεξη!
Επιμέλεια Κειμένου: Λουκά Μαρία Ναταλία
Comments are closed.