Τα εργαστήριά μας

 • Legoland:

Δίνουμε τον λόγο στη δημιουργικότητα και με οδηγό τη φαντασία κατασκευάζουμε με πολύχρωμα τουβλάκια Lego σπιτάκια, κάστρα και ό,τι ορίζει το εκάστοτε θέμα. Οι μαθητές μας χωρίζονται σε ομάδες και καλούνται να φέρουν σε πέρας μια εβδομαδιαία αποστολή συνδυάζοντας τη συνεργασία με τη διασκέδαση.

 

 • Μικροί Επαγγελματίες:

Γνωριμία με τα επαγγέλματα ποικίλων τομέων και εξοικείωση με τον τρόπο λειτουργίας τους . Μέσα από παρουσίαση αλλά και δραστηριότητες αλληλεπίδρασης ή κατασκευής τα παιδιά γνωρίζουν τα επαγγέλματα σε μια πρώτη μορφή επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

 • Μικροί Ζωγράφοι:

Οι μικροί μας μαθητές μαθαίνουν την ιστορία και τις διάφορες τεχνικές της ζωγραφικής, γνωρίζοντας τη μέσα από τα έργα μεγάλων ζωγράφων. Γίνονται μικροί καλλιτέχνες αποτυπώνοντας τη φαντασία τους επάνω στο χαρτί και δημιουργώντας τα δικά τους έργα τέχνης. Έτσι, τα παιδιά ξεκινούν να εκφράζονται δημιουργικά και να μαθαίνουν τον εαυτό τους τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, καθώς επίσης, και το πώς να ελέγχουν τις κινήσεις τους αλλά και να συντονίζουν το μυαλό τους.

 

 • Ηθοποιοί εν Δράσει:

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τους αυτοσχεδιασμούς, τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται και να επικοινωνούν. Οι θεατρικές ασκήσεις (εκφραστικές, κινησιολογίας, εμπιστοσύνης, λόγου και φωνητικής) σε συνδυασμό με τη θεωρία του θεάτρου και τα βιωματικά παιχνίδια συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν θεατρική εκπαίδευση και να σκηνοθετούν τις δικές τους ιστορίες σε ένα ταξίδι αυτοέκφρασης και φαντασίας.

 

 • Let’s Dance:

Μία ευκαιρία για τα παιδιά να ανακαλύψουν ποικίλα είδη χορού. Ο χορός χαρίζει ευλυγισία και μαθαίνει στο παιδί να στέκεται και να περπατά σωστά, βελτιώνοντας την ισορροπία του. Εκτός όμως από την συμβολή του στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών, προσφέρει επίσης πολλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, όπως την ενίσχυση της κοινωνικότητάς και της αυτοπεποίθησής τους.

 

 • Master Chef Junior:

Τα παιδιά μαθαίνουν τα υλικά, έρχονται σε επαφή με την τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, και πειραματίζονται φτιάχνοντας βήμα βήμα τις δικές τους συνταγές. Σε αυτό το εργαστήριο μιλάμε για την υγιεινή διατροφή, μαθαίνουμε πως να τρεφόμαστε σωστά, παίζουμε διατροφικά παιχνίδια και γνωρίζουμε τις γευστικές προτιμήσεις διαφόρων χωρών.

 

 • Μικροί Αθλητές:

Μαζί με τους μικρούς μας αθλητές γνωρίζουμε τα αθλήματα ανά τον κόσμο με την βοήθεια της γυμναστικής και παίρνουμε μια γεύση από τον τρόπο που παίζονται. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι μικροί μας φίλοι να μάθουν και να εμπεδώσουν την σημασία της άσκησης και της γυμναστικής στη ζωή τους. Μέσα από τις αρχές της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας μαθαίνουμε να διασκεδάζουμε και να δημιουργούμε σχέσεις αλληλοσεβασμού  με τον αντίπαλο.

 

 • «Μια φορά κι έναν καιρό…»:

Μέσα από την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας τα παιδιά ταξιδεύουν με τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν νέους κόσμους και χτίζουν το μορφωτικό τους επίπεδο. Επίσης, με κατάλληλη εκπαιδευτική καθοδήγηση μαθαίνουν να χρησιμοποιούν σωστά, να αναπτύσσουν και να παρουσιάζουν το λόγο.

 

 • Ώρα για PopCorn:

Τα παιδιά παρακολουθούν μια επιλεγμένη από τους εκπαιδευτικούς τους, κατάλληλη κινηματογραφική παιδική ταινία ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο της έβδομης τέχνης. Μετά το πέρας της ταινίας συζητάνε για το τι αποκόμισαν από την προβολή της και ζωγραφίζουν κάποιο σχετικό θέμα.

 

 • Ώρα για Χειροτεχνία:

Όταν τα παιδιά δημιουργούν, όλες οι αισθήσεις τους συνεργάζονται μεταξύ τους. Μέσα από τη χειροτεχνία έρχονται σε επαφή με διάφορα υλικά και υφές και κατανοούν τις διαφορές τους. Η ενασχόληση με αυτή την τέχνη συμβάλλει στην ανάπτυξη συνθετικής σκέψης αφού οι μικροί μας κατασκευαστές με σύμμαχο τη φαντασία σχεδιάζουν μια ενέργεια και προβλέπουν τα αποτελέσματά της. Επιπλέον, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και τους βοηθάει να εκφραστούν δημιουργικά. Ιδιαίτερα μέσα από τις ομαδικές κατασκευές τα παιδιά μας μαθαίνουν να μοιράζονται αρμοδιότητες και να συνεργάζονται για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 • Μαθαίνω παίζοντας/εκπαιδευτικά παιχνίδια:

Με την επιλογή των κατάλληλων παιχνιδιών το παιδί μπορεί να έχει σπουδαία οφέλη για τη σκέψη, το χαρακτήρα και τον ψυχισμό του. Παράλληλα, η μεγάλη αρετή της συνεργασίας στα πλαίσια της ομάδας είναι ένα εφόδιο απαραίτητο, όπως και το να μοιράζεται κανείς τις ευθύνες, να αφήνει χώρο στο συμπαίκτη του και όλοι μαζί να υπακούν στους κανόνες του παιχνιδιού. 

 

 • O Κόσμος είναι cool:

Τα παιδιά μέσα από παιχνίδια και αστείες πληροφορίες, «ταξιδεύουν» σε πόλεις και χώρες, γνωρίσουν τη φύση, τα ζώα, το κλίμα και τα φυσικά φαινόμενα. 

 

 • Αληθινές Ιστορίες:

Τα παιδιά μαθαίνουν αληθινές ιστορίες πίσω από τα παραμύθια, πίσω από σημαντικές προσωπικότητες και σημαντικά γεγονότα. 

 

 • Morfosi Fitness Club:

Μια ευκαιρία για τους μαθητές να ανακαλύψουν το σώμα, τους μύες, τα μέρη του εγκεφάλου και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς μέσα από μια διασκεδαστική ματιά. Έλα να γυμναστείς μαζί μας! 

 

 • Το Ημερολόγιο ενός ΗΡΩΑ:

Oι μαθητές μαθαίνουν να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους από φυσικά φαινόμενα και από περιστατικά εκφοβισμού, βίας και προσωπικών ορίων. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι μαθητές δημιουργούν το δικό τους ημερολόγιο, στο οποίο μπορούν να ανατρέξουν ανά πάσα στιγμή και να βοηθηθούν σε μια κατάσταση.

 

 • Μικροί Αϊνστάιν (E=mc2):

Τα παιδιά προσεγγίζουν μέσα από ένα κλίμα διασκέδασης τις επιστήμες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας. Το εργαστήριο αποτελείται από μαθηματικά παιχνίδια, παιχνίδια δεξιοτήτων και διαγωνισμούς ομάδων.

 

 • Μorfosi MultiGames:

Τα παιδιά αναπτύσσουν την έννοια της ομαδικότητας, μέσα από την ψυχαγωγία αναβιώνοντας διάσημα τηλεοπτικά παιχνίδια (Τροχός της Τύχης, Ρουκ Ζουκ κ.α.)