Τα εργαστήριά μας

 • Legoland:

Δίνουμε τον λόγο στη δημιουργικότητα και με οδηγό τη φαντασία κατασκευάζουμε με πολύχρωμα τουβλάκια Lego σπιτάκια, κάστρα και ό,τι ορίζει το εκάστοτε θέμα. Οι μαθητές μας χωρίζονται σε ομάδες και καλούνται να φέρουν σε πέρας μια εβδομαδιαία αποστολή συνδυάζοντας τη συνεργασία με τη διασκέδαση.

 

 • Μικροί Μάστορες:

Οι μαθητές μας μεταμορφώνονται σε μικρούς μαστοράκους και επιδιορθώνουν ή μεταποιούν χαλασμένα και παλιά αντικείμενα, έρχονται σε επαφή με κάποια εργαλεία (όπως κατσαβίδι, σφυράκι ή ρολό μπογιάς) και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μοναδικές ομαδικές κατασκευές.

 

 • Μικροί Κύριοι Μικρές Κυρίες (savoir vivre για παιδιά):

Μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια επιτυγχάνεται η εκμάθηση ορθών προτύπων συμπεριφοράς και η σταδιακή εξοικείωση με όρια και κανόνες. Επιπλέον, το εργαστήριο συμβάλλει στον εμπλουτισμό λεξιλογίου και στην ανάπτυξη αντιδράσεων των μικρών μας μαθητών.

 

 • Μικροί Επαγγελματίες:

Γνωριμία με τα επαγγέλματα ποικίλων τομέων και εξοικείωση με τον τρόπο λειτουργίας τους . Μέσα από παρουσίαση αλλά και δραστηριότητες αλληλεπίδρασης ή κατασκευής τα παιδιά γνωρίζουν τα επαγγέλματα σε μια πρώτη μορφή επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

 • Μικροί Χρονοταξιδιώτες:

Γνωριμία και εξοικείωση με πλάσματα, πόλεις, εφευρέσεις του παρελθόντος  και εξέταση των πιθανοτήτων και των ενδεχόμενων επιτευγμάτων του μέλλοντος. Οι μικροί μας μαθητές έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο, να γνωρίσουν και να καταγράψουν την ιστορία μέσα από εβδομαδιαίες ομαδικές περιπέτειες.

 

 • Μικροί Δημοσιογράφοι:

Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μικρούς ρεπόρτερ και καλούνται να ανακαλύψουν τον κόσμο της έρευνας και της γραφής συνδυάζοντας το παιχνίδι και τη δημιουργία. Επικοινωνούν, συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν. Χρησιμοποιούν εργαλεία πληροφόρησης και μαθαίνουν να αντλούν και να επεξεργάζονται πληροφορίες. Λαμβάνουν αποφάσεις και ευαισθητοποιούνται για ποικίλα θέματα. Επιπλέον, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και αναπτύσσουν τον γραπτό και προφορικό λόγο.

 

 • Μικροί Ζωγράφοι:

Οι μικροί μας μαθητές μαθαίνουν την ιστορία και τις διάφορες τεχνικές της ζωγραφικής, γνωρίζοντας τη μέσα από τα έργα μεγάλων ζωγράφων. Γίνονται μικροί καλλιτέχνες αποτυπώνοντας τη φαντασία τους επάνω στο χαρτί και δημιουργώντας τα δικά τους έργα τέχνης. Έτσι, τα παιδιά ξεκινούν να εκφράζονται δημιουργικά και να μαθαίνουν τον εαυτό τους τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, καθώς επίσης, και το πώς να ελέγχουν τις κινήσεις τους αλλά και να συντονίζουν το μυαλό τους.

 

 • Μικροί Ηθοποιοί:

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τους αυτοσχεδιασμούς, τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται και να επικοινωνούν. Οι θεατρικές ασκήσεις (εκφραστικές, κινησιολογίας, εμπιστοσύνης, λόγου και φωνητικής) σε συνδυασμό με τη θεωρία του θεάτρου και τα βιωματικά παιχνίδια συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν θεατρική εκπαίδευση και να σκηνοθετούν τις δικές τους ιστορίες σε ένα ταξίδι αυτοέκφρασης και φαντασίας.

 

 • Μικροί Χορευτές:

Μία ευκαιρία για τα παιδιά να ανακαλύψουν ποικίλα είδη χορού. Ο χορός χαρίζει ευλυγισία και μαθαίνει στο παιδί να στέκεται και να περπατά σωστά, βελτιώνοντας την ισορροπία του. Εκτός όμως από την συμβολή του στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών, προσφέρει επίσης πολλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, όπως την ενίσχυση της κοινωνικότητάς και της αυτοπεποίθησής τους.

 

 • Μικροί Προγραμματιστές:

Με τη βοήθεια ειδικού εκπαιδευτικού υλικού, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν όλα όσα πρέπει να προσέχουν, για να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τον υπολογιστή. Περιηγούνται σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους και εξοικειώνονται με τη χρήση διαφόρων προγραμμάτων του υπολογιστή αξιοποιώντας την ωφέλιμη πλευρά της τεχνολογίας.

 

 • Μικροί Chef:

Τα παιδιά μαθαίνουν τα υλικά, έρχονται σε επαφή με την τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, και πειραματίζονται φτιάχνοντας βήμα βήμα τις δικές τους συνταγές. Σε αυτό το εργαστήριο μιλάμε για την υγιεινή διατροφή, μαθαίνουμε πως να τρεφόμαστε σωστά, παίζουμε διατροφικά παιχνίδια και γνωρίζουμε τις γευστικές προτιμήσεις διαφόρων χωρών.

 

 • Μικροί Αγγειοπλάστες:

Οι μικροί μας καλλιτέχνες ανακαλύπτουν την τέχνη της γλυπτικής με πηλό και αποκομίζουν τη χαρά της δημιουργίας. Κατασκευάζουν τρισδιάστατα αντικείμενα εξερευνώντας τις δυνατότητες του εύπλαστου πηλού, με τη βοήθεια ειδικών μέσων που τους βοηθούν να δώσουν μορφή και σχήμα στη φαντασία τους. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να βάψουν τις δημιουργίες τους. Εναλλακτικά, τα παιδιά έρχονται σε επαφή και με άλλες τεχνικές όπως ενδεικτικά η αλατοζύμη, το slime και η πλαστελίνη.

 

 • Μικροί Αθλητές:

Μαζί με τους μικρούς μας αθλητές γνωρίζουμε τα αθλήματα ανά τον κόσμο με την βοήθεια της γυμναστικής και παίρνουμε μια γεύση από τον τρόπο που παίζονται. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι μικροί μας φίλοι να μάθουν και να εμπεδώσουν την σημασία της άσκησης και της γυμναστικής στη ζωή τους. Μέσα από τις αρχές της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας μαθαίνουμε να διασκεδάζουμε και να δημιουργούμε σχέσεις αλληλοσεβασμού  με τον αντίπαλο.

 

 • Μικροί Μαέστροι:

Ο θαυμαστός κόσμος της μουσικής αποκαλύπτεται στα μάτια των παιδιών, γνωρίζοντας και ακούγοντας μουσικά όργανα. Επίσης, με τη μουσικοκινητική αγωγή, τα παιδιά βιώνουν μέσα από το σώμα και την κίνησή τους, τους νόμους της μουσικής, του λόγου, του χώρου κτλ. Η ολόπλευρη σωματική ανάπτυξη, η συνειδητοποίηση των εννοιών του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού στοχεύουν στη δημιουργική έκφραση των παιδιών.

 

 • Μικροί Περιβαλλοντολόγοι:

Συζητάμε οικολογικά νέα και παρακολουθούμε ντοκιμαντέρ σχετικά με το περιβάλλον. Το εργαστήριο χωρίζεται σε θεματικούς κύκλους με θέματα όπως η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση, τα ζώα υπό εξαφάνιση και πολλά άλλα ενδιαφέροντα περιβαλλοντολογικά θέματα. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη φύση και τα φυσικά της φαινόμενα προσεγγίζοντάς τα μέσα από πειράματα, κατασκευές και δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

 

 • Μηνιαίο workshop:

Κάθε μήνα ασχολούμαστε με ένα νέο εκπαιδευτικό θέμα συζητώντας γι’ αυτό και προσεγγίζοντας το με ποικίλους τρόπους όπως μέσα από βιωματικά παιχνίδια, κατασκευές, παρακολούθηση σχετικών βίντεο κ.α. Έτσι, τα παιδιά κατανοούν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο το εκάστοτε θέμα και στο τέλος του εργαστηρίου δημιουργούν το δικό τους project.

 

 • Ανακαλύπτω τις ξένες γλώσσες:

Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και παιχνίδια γίνονται τα πρώτα βήματα σε μια νέα γλώσσα, με στόχο τα παιδιά να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν. Οι βιωματικές δραστηριότητες συμβάλλουν ώστε να εντυπωθούν καλύτερα οι καινούριες λεξούλες στη μνήμη των μικρών μας μαθητών και τους δίνουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μία καινούρια για αυτούς γλώσσα και κουλτούρα.

 

 • «Μια φορά κι έναν καιρό…»:

Μέσα από την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας τα παιδιά ταξιδεύουν με τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν νέους κόσμους και χτίζουν το μορφωτικό τους επίπεδο. Επίσης, με κατάλληλη εκπαιδευτική καθοδήγηση μαθαίνουν να χρησιμοποιούν σωστά, να αναπτύσσουν και να παρουσιάζουν το λόγο.

 

 • Παιδικός Κινηματογράφος:

Τα παιδιά παρακολουθούν μια επιλεγμένη από τους εκπαιδευτικούς τους, κατάλληλη κινηματογραφική παιδική ταινία ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο της έβδομης τέχνης. Μετά το πέρας της ταινίας συζητάνε για το τι αποκόμισαν από την προβολή της και ζωγραφίζουν κάποιο σχετικό θέμα.

 

 • Χειροτεχνίες/κατασκευές:

Όταν τα παιδιά δημιουργούν, όλες οι αισθήσεις τους συνεργάζονται μεταξύ τους. Μέσα από τη χειροτεχνία έρχονται σε επαφή με διάφορα υλικά και υφές και κατανοούν τις διαφορές τους. Η ενασχόληση με αυτή την τέχνη συμβάλλει στην ανάπτυξη συνθετικής σκέψης αφού οι μικροί μας κατασκευαστές με σύμμαχο τη φαντασία σχεδιάζουν μια ενέργεια και προβλέπουν τα αποτελέσματά της. Επιπλέον, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και τους βοηθάει να εκφραστούν δημιουργικά. Ιδιαίτερα μέσα από τις ομαδικές κατασκευές τα παιδιά μας μαθαίνουν να μοιράζονται αρμοδιότητες και να συνεργάζονται για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 • Μαθαίνω παίζοντας/εκπαιδευτικά παιχνίδια:

Με την επιλογή των κατάλληλων παιχνιδιών το παιδί μπορεί να έχει σπουδαία οφέλη για τη σκέψη, το χαρακτήρα και τον ψυχισμό του. Παράλληλα, η μεγάλη αρετή της συνεργασίας στα πλαίσια της ομάδας είναι ένα εφόδιο απαραίτητο, όπως και το να μοιράζεται κανείς τις ευθύνες, να αφήνει χώρο στο συμπαίκτη του και όλοι μαζί να υπακούν στους κανόνες του παιχνιδιού.